ΕΠΑΔ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ



Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ

Αθήνα 24/2/2015.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο Συνδικαλιστικός κατήφορος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν έχει τελειωμό. Μνημείο εκφυλισμού το προσχέδιο για τη νέα Σ.Σ.Ε που καταρρίπτει μύθους, ψέματα και όσα παραπλανητικά επιστράτευσε το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του Συνδικάτου.

Στην αρχή μιλούσαν για «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ» και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας μπροστά στον κίνδυνο της ιδιωτικοποίησης (ΑΔΜΗΕ - ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ). Ένα προσχηματικό επιχείρημα που στη πορεία πήγε περίπατο καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά επί του συγκεκριμένου θέματος στο τελικό προσχέδιο Σύμβασης.

Στη συνέχεια μας μίλησαν για τη λογική του λιγότερου κακού και το ΠΑΓΩΜΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ως αντίμετρο σε ενδεχόμενη υπέρβαση της μισθοδοσίας  (- 35%). Κατόπιν αναδιπλώθηκαν και μας διαβεβαίωσαν ότι  η πρόταση για πάγωμα κλιμακίων έχει οριστικά αποσυρθεί. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι μέσα από την κατάργηση του εδάφιου 1.3. της παραγράφου 1 της 134/29.05.2012 Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου παραχωρούν μονομερώς το δικαίωμα στη Διοίκηση για πάγωμα κλιμακίων, σε περίπτωση υπέρβασης της μισθοδοσίας.

Κατόπιν ορκίζονταν στα ιερά και όσια του συνδικαλιστικού κινήματος ότι δεν θα επέλθει καμία μείωση εισοδήματος από τη νέα Σ.Σ.Ε. Φυσικά πριν αλέκτωρ λαλήσει διαψεύδονται αφού σύμφωνα με το προσχέδιο  έχουν ήδη συμφωνήσει σε οριζόντιες μειώσεις στο βασικό μισθό, σε περίπτωση υπέρβασης της μισθοδοσίας.

Κερασάκι στην τούρτα το ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΡΟΦΕΙΟ που επιστρατεύεται ως ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ - ΧΑΡΑΤΣΙ (πέραν των νόμιμων εισφορών που καταβάλουν οι εργαζόμενοι) για την αποπληρωμή :
1.    Δάνειο των 500 ΧΙΛ ΕΥΡΩ.
2.    Χορηγία των 300 ΧΙΛ ΕΥΡΩ.
3.    Μια σειρά οικονομικές ατασθαλίες που δημιούργησε το όργιο της κακοδιαχείρισης και της ρεμούλας.

Το ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΤΡΟΦΕΙΟ  που  προσομοιάζει με πλυντήριο για να πλυθούν οι λεκέδες, οι ανομίες και τα αργύρια της εξαγοράς που κατά καιρούς καρπώθηκε η συνδικαλιστική αριστοκρατία.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Παρά τους κομπασμούς και τις επίπονες προσπάθειες αποπροσανατολισμού η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Η νέα Σ.Σ.Ε που προσανατολίζεται να υπογράψει η Ομοσπονδία σηματοδοτεί το οριστικό ξήλωμα των Συλλογικών μας κατακτήσεων και ταυτόχρονα το τέλος του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της ΔΕΗ.

Όταν οι συνδικαλιστές σύρονται και αποδέχονται Σ.Σ.Ε με αυτούσιο το μνημονικό πλαίσιο :
·         περικοπές  - 35 % στη μισθοδοσία, πλαφόν στα εισοδήματα, πάγωμα  χρονοεπιδόματος,
·         αναδιάρθρωση ειδικών επιδομάτων, που συνιστά μισθολογική απώλεια για όλες τις κατηγορίες προσωπικού και τη δημιουργία υποδεέστερου μισθολογίου για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους,
·         διατήρηση του άρθρου 35 της Σ.Σ.Ε του 2012, που παραχωρεί το δικαίωμα στη Διοίκηση για ελεύθερες και μαζικές απολύσεις,
·         μεταθετότητα και πειθαρχικό δίκαιο, που καθιστά τους εργαζόμενους έρμαιο της αυθαιρεσίας του εργοδότη,
με μοναδικό αντίτιμο την εξασφάλιση πόρων και οφιτσίων, δεν μπορούν να έχουν την αποδοχή των συναδέλφων, δεν μπορούν να επιχαίρουν.

ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η εντιμότητα των εργαζομένων της ΔΕΗ δεν εξαργυρώνονται με κουπόνια και κουτοπόνηρες εμπνεύσεις. Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα που  - έρημη των εργαζομένων - έχει διαπραχθεί.

Η Ομοσπονδία σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να παρακρατήσει πόρους από τα φυσικά μέλη. Δεν νομιμοποιείται να μεταστρέψει τη Σ.Σ.Ε σε ατομική ή συλλογική εξουσιοδότηση που θα δεσμεύσει Συλλόγους και φυσικά μέλη.

Οι εργαζόμενοι δεν υπογραφούν, δεν παραχωρούν καμία νομιμοποίηση για παρακράτηση πόρων και εισφορών. Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν στους πεφωτισμένους της Ομοσπονδίας να διαπραγματεύονται - για αυτούς χωρίς αυτούς - δεσμευτικές ρυθμίσεις για το παρόν και το μέλλον τους.

Ο ώμος εκβιασμός που προβάλλεται από συνδικαλιστές και Διοίκηση : «όποιος Σύλλογος δεν υπογράψει δεν θα καλύπτεται από τη νέα Σ.Σ.Ε», αποτελεί αισχρό ψευτοδίλημμα που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Καμία διαδικασία συλλογικής διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να καρποφορήσει με αποκλεισμούς, αδιαφάνεια και χωρίς τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των σωματείων μελών.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Όποιος σήμερα θέλει να καταδείξει τον ορισμό της κατάντιας και της δουλοπρέπειας του συνδικαλισμού δεν έχει παρά να ανατρέξει στο προσχέδιο και τη νέα Σ.Σ.Ε που από κοινού συνέταξαν Διοίκηση και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Η νέα Σ.Σ.Ε που αποτελεί το πλέον αδιάσειστο στοιχείο για το που μπορούν να φτάσουν τα δεκανίκια του συστήματος δρώντας ως «παράρτημα» της Διοίκησης και ως «πέμπτη φάλαγγα» εντός του συνδικαλιστικού κινήματος .
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ. Είναι η ώρα που όλοι πρέπει να τοποθετηθούμε δημοσίως. Η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν. Καμιά δικαιολογία, κανένας κομματικός ή παραταξιακός πατριωτισμός δεν πρέπει να μας σταματήσει. Η ΝΕΑ Σ.Σ.Ε ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ - ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.

Συλλογική δράση και αγώνας μαζικός για την αποκατάσταση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών μας κατακτήσεων. Αγώνας, ρήξη, ανατροπή για την πολυπόθητη αναδιάταξη, αυτοκάθαρση και ανασύσταση  του εργατικού κινήματος στη ΔΕΗ.

ΈΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ :
·         ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.
·         ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.
·         ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.
·         ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.
·         ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου