ΕΠΑΔ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ




Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ
Αθήνα  6/2/2015

ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

Η επομένη μέρα στο τόπο μας οφείλει να έχει στο πύρινα της :
·         την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας,
·         την απόδοση δικαιοσύνης,
·         τη ρήξη με το κατεστημένο και τις παθογένειες δεκαετιών,
·         τη ρήξη με το καθεστώς της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, είτε αυτή είναι πολιτική, είτε συνδικαλιστική.

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Η γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που συγκροτούν οι πλειοψηφούσες παρατάξεις ΔΑΚΕ και το συνονθύλευμα ΕΑΜΕ, αφού επί σειρά ετών κατασπατάλησε τις συνδρομές των εργαζομένων, αφού ξεκοκάλισε αδιαφανώς και καταχρηστικά τα δάνεια που μέσω της Διοίκησης τους πριμοδοτούσε  το πολιτικό σύστημα, σήμερα με κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζει απροσχημάτιστα το γνωστό ενδοτικό της έργο.

Ελάχιστες μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, με τη νέα κυβέρνηση να βρίσκεται στο στάδιο της ενημέρωσης βιάζονται να υπογράψουν Σ.Σ.Ε με προφανή στόχο να συγκαλύψουν τις παρατυπίες και το όργιο συναλλαγής της προηγούμενης περιόδου.

ΆΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ - ΙΔΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Συνδικαλιστές που το προηγούμενο διάστημα διατηρούσαν άρρηκτους δεσμούς με την εξουσία, που έκαναν ότι μπορούσαν για να διευκολύνουν το μνημονιακό της έργο, που έστρωσαν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είναι όλοι αυτοί που «ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΑΧΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ».

Συνδικαλιστές που συνεργάστηκαν με τις πολιτικές ηγεσίες και το κράτος, ενεπλάκησαν στη διαπλοκή και τον λουφέ της εξουσίας και αναπαρήγαγαν ότι πιο φαιδρό εντοπίζει κανείς στο πολιτικό - συνδικαλιστικό σύστημα της χώρας, είναι ολοι αυτοί που και πάλι ΣΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ .  

Συνδικαλιστές με πελατειακή αντίληψη και συμφεροντολογική νοοτροπία που ήταν και είναι συνδεδεμένοι με τις δερμάτινες καρέκλες τους ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.   

Συνδικαλιστές και διοικητές που βαρύνονται με σοβαρές ποινικές και αστικές ευθύνες, αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και σε κάθε ευκαιρία συναλλάσουν την ελευθερία τους με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Συνδικαλιστές  που εφόσον επαληθευτούν οι κατηγορίες που τους αποδίδονται θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε εργαζόμενο.  

ΓΕΝΟΠΣ.Σ.Ε  - ΤΑΞΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Γιατί οι γραφειοκράτες της ΓΕΝΟΠ επιμένουν για την ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε, την στιγμή μάλιστα που η νέα κυβέρνηση παρουσιάζει δέσμη μέτρων που αφορούν :

·         την άρση του χουντικού νόμου της επιστράτευσης,
·         την άρση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΑΔΜΗΕ - ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ - ΤΑΙΠΕΔ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ,
·         την άρση των μνημονιακών νόμων που έχουν επιφέρει δυσμενείς ανατροπές στο δίκαιο των Συλλογικών - Εργασιακών Σχέσεων ;

Γιατί κόπτονται για την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. και δεν αναμένουν τις προγραμματικές εξαγγελίες και τον ορισμό νέας Διοίκησης ;

Γιατί άραγε δείχνουν τόση σπουδή για υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε με την ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, η οποία ως γνωστόν απεμπόλησε κάθε ηθική αρχή στη διαφύλαξη των συμφερόντων της Επιχείρησης και υποτάχθηκε ανεπιφύλακτα στη στρατηγική ξεπουλήματος που προωθούσαν τα συμφέροντα και  η απελθούσα συγκυβέρνηση;

θεωρούν οι  «συνάδελφοι» της ΓΕΝΟΠ ότι  η νέα κυβέρνηση είναι πιο συντηρητική από την προηγούμενη και ότι η διαπραγμάτευση μαζι της θα γίνει υπό δυσμενέστερους όρους ;

ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΟΝΟΥ

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Εκείνο που επιζητούν πάση θυσία οι δήθεν εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι να προστατευτούν και να προστατέψουν την απερχόμενη διοίκηση μέσα από τη υπογραφή της νέας  Σ.Σ.Ε .

Μιας νέας Σ.Σ.Ε που θα καλύπτει τις ανομίες, τα θαλασσοδάνεια, το όργιο συναλλαγής και όσα φαιδρά έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, με απώτερο σκοπό να διευκολύνουν το έργο της κυβέρνησης που δεν ήταν άλλο από την ιδιωτικοποίηση και το εύκολο ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Μια Σ.Σ.Ε που πίσω από τις παραπομπές του προσχέδιου που διέρρευσαν κρύβει :

·         τη κατάργηση των ειδικών  επιδομάτων,
·         το πάγωμα κλιμακίων,
·         τη κατάργηση ανακλιμάκωσης για τους νέους συναδέλφους,
·         οριζόντιες περικοπές σε περίπτωση υπέρβασης της μισθοδοσίας.

ΜΙΑ Σ.Σ.Ε. που θα κάνει επαίτες τους περήφανους εργαζόμενους της ΔΕΗ, με το μοίρασμα κουπονιών για ΤΡΟΦΕΙΟ, που θυμίζουν τα ψευτοεπιδόματα της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στους σεβαστούς ανέργους και γκρεμίζουν στα χαμηλότερα επίπεδα την αξιοπρέπεια μας.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΡΟΦΕΙΟ που αποτελεί κρυφό χαρτί για την αποπληρωμή του δάνειου των 500 ΧΙΛ ΕΥΡΩ, της χορηγίας των 300 ΧΙΛ ΕΥΡΩ για τη μελέτη του διαχωρισμού και μια σειράς οικονομικών υποχρεώσεων που δημιούργησε το όργιο της κακοδιαχείρισης.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΤΡΟΦΕΙΟ που επιστρατεύεται ως πλυντήριο για να πλυθούν οι λεκέδες και οι ανομίες της Διοίκησης και της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας.

ΜΙΑ Σ.Σ.Ε ΚΑΘΑΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ, από μια καθαρά ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΓΕΝΟΠ, που θα δεσμεύσει τους εργαζόμενους και θα παρατείνει την οικονομική τους δυσπραγία και για ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Σ.Σ.Ε - ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αποσαφηνίζουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. Πασχίζουμε – διεκδικούμε μια νέα Σ.Σ.Ε που θα έχει στο πύρινα της τα προβλήματα, τις ανάγκες και την ουσιαστηκή βελτίωση του επίπεδου διαβίωσης για όλους τους εργαζόμενους.

Μια νέα Σ.Σ.Ε που θα απαλλάσσει τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ από τα βάρβαρα μνημονικά μέτρα και θα βάζει θεμέλιο για την διεύρυνση των εργασιακών μας κατακτήσεων.

Μια νέα Σ.Σ.Ε που θα γίνει πέρα και έξω από συναλλαγές και εξαρτίσεις, από μηδενική βάση, με τη νέα πολιτική ηγεσία και τη νέα Διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ .
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Εδώ και  δέκα ημέρες έχει εκλέγει μια νέα κυβέρνηση, η οποία στηρίχτηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, με γνώμονα να σταματήσει η ληστρική και καταστροφική πολιτική της προηγούμενης συγκυβέρνησης.

Ενδεικτική των προθέσεων είναι η προσπάθεια των νέων υπουργών να προϊδεάσουν για τα μέτρα που έχουν πρόθεση να πάρουν.

Ενδεικτική των προθέσεων είναι επίσης και η προσπάθεια που γίνεται από τα κέντρα εξουσίας της Ε.Ε, αλλά και τα ντόπια συμφέροντα που εκπροσωπεί το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις ενόψει της σκληρής διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους τοκογλύφους της Τρόικας.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.  Η  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε τούτη τη δύσκολη συγκύρια για τη χώρα και το λαό μας όφειλε να βρίσκεται στην πρωτοπορία των διεκδικήσεων και των αγώνων και να αναπτύσσει κινηματικές δράσεις προκειμένου ενισχύσει κάθε προσπάθεια προάσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Όφειλε να ξεδιπλώνει πρόγραμμα δράσης με συγκεντρώσεις, πορείες, διαδηλώσειςδιαμαρτυρίες, καταλήψεις, έτσι ώστε στη πίεση που ασκούν η γερμανική ελίτ και τα συμφέροντα να απαντήσουν με ταξική αδιαλλαξία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την διαπραγμάτευση με τους εταίρους διαπραγμάτευση των εργαζομένων, ασκώντας συγχρόνως πίεση στη νέα κυβέρνηση για να μην υποκύψει στις Κασσάνδρες και τους εκβιασμούς των ευρωπαίων και Τροικανών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για άρση των ιδιωτικοποιήσεων και επαναφορά του εργατικού δικαίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων  (μένει να τα δούμε και στη πράξη) δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός .  

Τα λάθη του παρελθόντος θα πρέπει να γίνουν μάθημα. Η παραμονή στο προηγούμενο καθεστώς με την υπονόμευση  της ΔΕΗ εκ μέρους του κράτους είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, που συνεπάγεται τεράστια σπατάλη, πριμοδότηση και ευνοϊκή μεταχείριση συμφερόντων, εργολαβιες, κομπίνες, απάτες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Η ΔΕΗ είναι η  σημαντικότερη επιχείρηση στην ελληνική οικονομία που έχει χτιστεί με το υστέρημα των ελλήνων πολιτών μέσα από την φορολογία και τα τιμολόγια.

Έχει φτιαχτεί από τον ιδρώτα των εργαζομένων για να προσφέρει κοινωνικό αγαθό και υπηρεσίες σε όλους τους έλληνες πολίτες, γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί  μόνο μέσα από δημόσιο - κοινωνικό έλεγχο και την επαναφορά (100%) του μετοχικού της κεφαλαίου στο δημόσιο.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να θέσουν ως στόχο και να απαιτήσουν :

·         Να φύγουν άμεσα οι εργολάβοι και οι εργολαβίες.
·         Να γίνει έλεγχος και απολογισμός σε όλες τις εργολαβικές συμβάσεις και τις προμήθειες.
·         Να προσληφθεί  άμεσα προσωπικό που να διέπεται από τον ΚΚΠ/ΔΕΗ.
·         Να κατασκευαστούν μονάδες παραγωγής νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.
·         Να αναλάβει η ΔΕΗ όλα τα έργα και την εκμετάλλευση των ΑΠΕ σε συνεργασία και σύμπραξη με τους δήμους, τις νομαρχίες και τις περιφέρειες, για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της σημερινής άναρχης ιδιωτικής εκμετάλλευσης.
·         Φτηνά τιμολόγια για όλους τους εργαζόμενους και ειδικά τιμολόγια για τους ανέργους και όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Τα προηγούμενα χρόνια (προ και μετά του μνημονίου) δώσαμε μεγάλες μάχες για να ανακόψουμε τη βάρβαρη καπιταλιστικη επίθεση που δέχονταν οι εργαζόμενοι και η κοινωνία.

Μάχες που πιστέψαμε ότι θα συντελούσαν στη δημιουργία ενός ισχυρού, ταξικού εργατικού κινήματος που θα έβαζε φραγμό στις επιδιώξεις της κυβερνητικής πολιτικής, την εφαρμογή του δόγματος σοκ και δέος, της αντίληψης αποφασίζομεν και διατάσσομεν και του εντέλλεσθαι των Ευρωπαίων εταίρων.

Αντ΄ αυτού διαπιστώνουμε  ότι το χαρτί του ισχυρού συνδικάτου που με θυσίες προσπάθησαν να στήσουν οι εργαζόμενοι κάποιοι «κύριοι» το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο για αυτούς και τον χειρότερο για τους εργαζόμενους, για να προστατέψουν τα προσωπικά τους συμφέροντα, για την δική τους  προσωπική ανάδειξη και ανέλιξη .

Για να φτάσουμε στο σήμερα και να διαπιστώνουμε ότι η ιδέα του ισχυρού ταξικού συνδικάτου χάθηκε στις συμπληγάδες του καιροσκοπισμού και της ιδιοτελείας.

Κατά συνέπεια, αν θέλουμε μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος να αντιστρέψουμε την κατάσταση, αν είναι στις προθέσεις μας η δημιουργία  ενός ισχυρού ταξικού συνδικάτου που θα το έχει ως πρότυπο αγωνιστικών διεκδικήσεων όλη η εργατική τάξη, μόνο ένας τρόπος υπάρχει :  ΑΓΩΝΑΣ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Και εδώ είναι που μπαίνει το χρέος των εργαζόμενων. Γιατί είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς υποταγής. Είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν το δοτό γραφειοκρατικό σύστημα, είναι οι μόνοι που με ταξικούς, ενωτικούς, συλλογικούς αγώνες μπορούν να ξανακάνουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπλο στα δικά τους  χέρια.

Είναι οι μόνοι που μπορούν να ξαναφέρουν στους χώρους εργασίας την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη, την συμμετοχή στα κοινά. Είναι οι μόνοι που με μαζικούς αγώνες μπορούν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ευημερία, τη προκοπή και την αξιοπρέπεια.




ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΤΕ/ΔΕΗ


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου