ΕΠΑΔ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ
Αθήνα : 22/2/2014
 
ΠΟΣΟ ΠΟΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ;
ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ;
 
Κάποτε, με αφορμή τις συνθήκες εργασίας, αλλά και τη μάστιγα των θανατηφόρων και μη εργατικών ατυχημάτων, δίνονταν μάχες από το συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα, (Ομοσπονδία & Πρωτοβάθμια Σωματεία). 
 
Ποιος, δεν Θυμάται τις μάχες σώμα με σώμα, με τις διαδοχικές καταλήψεις, τις μπούκες στο γραφείο του Δ/ντος Συμβούλου κ. Αθανασόπουλου, και τις μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, για εγκληματική αδιαφορία και υπαιτιότητα.
 
Όσοι πραγματικά δεν θυμούνται, δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και να δουν το αντίστοιχο βίντεο  :
 
 
Σήμερα, με αφορμή τα απεργιακά μέτρα που προκήρυξαν στις 18 Φεβρουαρίου 2014 τα Πρωτοβάθμια Συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, (για το ίδιο κυρίαρχο θέμα - ατυχήματα & συνθήκες εργασίας),  η άλλοτε πανίσχυρη Ομοσπονδία των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ, δεν τολμά ούτε ανακοίνωση να βγάλει, που να εγκαλεί και να επιρρίπτει ευθύνες προς τη Διοίκηση και τον καθ’  ύλην αρμόδιο Δ/ντα Σύμβουλο κ. Ζερβό.
 
Σήμερα, αντί για ανένδοτο αγώνα,  οι «ταγοί» της Ομοσπονδίας,  με την σύμφωνη γνώμη των «εκπρόσωπων των εργαζομένων» και του πειθήνιου προεδρείου της ΕΤΕΔΕΗ, προτρέπουν τα συνδικάτα σε διάλογο με τη Διοίκηση της ΔΕΗ.
 
Ένα διάλογο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Διοίκηση, η οποία «φρόντισε» προηγουμένως να σύρει στα δικαστήρια, (συνδικάτα & εργαζόμενους), γιατί, «άκουσον - άκουσον», τόλμησαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, (δηλ : ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας).
 
Ένα διάλογο, που γνώριζαν εκ των προτέρων ότι «η αυτού μεγαλειότης» Δ/νων Σύμβουλος κ. Αρθούρος Ζερβός, δεν επρόκειτο να προσέλθει, όντας σφοδρά ενοχλημένος από την κριτική που του ασκήθηκε τις προηγούμενες μέρες.
 
Ένα διάλογο, που τελικά έγινε, υπό την αιγίδα του Αντιπροέδρου της ΔΕΗ κ. Δόλογλου, με αποτέλεσμα την υπογραφή μνημονίου υποταγής (άνευ αξίας και αντικρίσματος), που αναστέλλει με συνοπτικές διαδικασίες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, κατευνάζει τις αντιδράσεις και φυσικά, διευκολύνει το «έργο» της διοίκησης Ζερβού.
 
Ένα διάλογο, που για λόγους δεοντολογίας πρέπει να πούμε ότι (προς τιμήν τους), αποχώρισαν ο Αντιπρόεδρος και το μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, (συν. Μαστρολέων & Αλεξανδρής, αντίστοιχα).
 
Προς απόδειξη των παραπάνω παραθέτουμε το κατάπτυστο μνημόνιο υποταγής.
 
 

 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 
·         ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ..  Είναι απαράβατος κανόνας, το συνδικάτο, να μην προσέρχεται σε διάλογο, με την θηλιά στο λαιμό. Είναι κόκκινη γραμμή, θέμα τιμής και αξιοπρεπείας, να μην σύρεται σε  διάλογο, υπό την απειλή δικαστικών μέτρων και διώξεων.
·         ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ..  Τα απεργιακά μετρά εγκρίνονται και λύνονται από τους εργαζόμενους και τις Γενικές τους Συνελεύσεις και σε καμία περίπτωση δεν παίρνονται πίσω με άνωθεν εντολές και την υπογραφή μνημονίων υποταγής.
·         ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ .. Για τις συνθήκες εργασίας και την έξαρση των  ατυχημάτων, ηθικός αυτουργός είναι (αποκλειστικά και μόνο), η εντεταλμένη Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία προφανώς θεωρεί τους εργαζόμενους «αναλώσιμους». Συνένοχοι και συνυπεύθυνοι, η συγκυβέρνηση και οι εντός του εργατικού κινήματος δορυφόροι της, που (για ιδίων όφελος), ενθαρρύνουν, υποθάλπουν και συγκαλύπτουν την καταφανώς παραβατική και απάνθρωπη δράση της Διοίκησης.
Δεν χωρούν  δικαιολογίες και υπεκφυγές .. Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει, εδώ και τώρα, να δώσει ηχηρό χαστούκι, στην αλαζονική και αυθαίρετη συμπεριφορά της Διοίκησης ..
Είναι η ώρα για μηνυτήρια αναφορά, (κατά παντός υπευθύνου), για το πλήθος των εργατικών ατυχημάτων και τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, που με ευθύνη και υπαιτιότητα της Διοίκησης, επικρατούν στα εργοτάξια της ΔΕΗ.
Μηνυτήρια αναφορά, που θα κλιθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και οι «εκπρόσωποι των εργαζομένων», για να τελειώσει μια δια παντός το κακόγουστο παραμύθι και να δούμε τελικά, «ποιος είναι, με ποιον».
ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ
Συνάδελφοι : Η δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ανελέητη κοινωνική λεηλασία, η φτωχοποίηση και το ξεπούλημα που επιβάλλουν οι σύγχρονοι δυνάστες, δεν επιτρέπουν κανενός είδους ενδοτικότητα και αδράνεια.
Ετούτη την δύσκολη ώρα, που η εργατική τάξη στο σύνολο της δοκιμάζετε, ο χώρος ευθύνης μας, αντί να πρωτοστατεί στο πεδίο των κοινωνικών μαχών, βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης.
Η ιστορικές ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ΕΤΕ/ΔΕΗ, με ευθύνη των Προεδρείων τους, έχουν παραδοθεί στα γρανάζια του ακόρεστου κομματικού εργοδοτισμού και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Είναι η ώρα να αφήσουμε πίσω όσα μας πληγώνουν. . Έχουμε ιστορικό χρέος και ευθύνη, να δώσουμε απάντηση στις κατεστημένες λογικές που κυριαρχούν στο Συνδικαλιστικό Κίνημα.
 
Είναι ώρα ευθύνης.
Η ώρα, που καλούμαστε όλοι να πάρουμε ξεκάθαρη θέση.
Η ώρα που πρέπει να επιλέξουμε :
 
Τον  συνδικαλισμό της συνδιοίκησης και της συναλλαγής,
ή τον ταξικό συνδικαλισμό και την αξιοπρέπεια.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου